İçeriğe geç

Buhan Ne Demek

Bungun ne demek TDK?

Kubbealtı Sözlük s. (< bun-gun) günlük konuşma dili. Sıkıntılı, kasvetli.

Bürhan ne demek TDK?

Kelime Anlamı: Bürhan kelimesi kanıt, delil veya argüman anlamına gelir. Kökeni: “Bürhan” kelimesi Arapça kökenlidir. Arapçada “برهان” (burhan) olarak yazılır ve kanıt veya delil anlamına gelir.

Bıhtı ne demek?

Beyin pıhtısı adı verilen durum, bir kan pıhtısı vücudun herhangi bir yerinde kan dolaşımı yoluyla seyahat ettiğinde ve beyne ulaştığında beyin damarlarında tıkanıklığa neden olduğunda ortaya çıkar. Beyindeki kan pıhtısı aynı zamanda felç olarak da bilinir.

Bahın ne demek?

Baha ismi güzellik ve iyilik anlamına gelmektedir.

Buban ne demek anlamı?

Tarihçe. Köyün eski adı Kurmanci dilinde “Ebubekir” anlamına gelen Buban’dır.

Lavuk ne demek?

Genelevde cinsel ilişkiden sonra peçete ve kolonya tutan kişi.

Pinhan ne demek?

[1] (‘) Gizli, saklı, saklı.

Bümbül ne demek?

Bulbul ismi Arapça بُلْبُلٌ Bulbulun (çev. بَلابِل balābil) kelimesinden gelir; Arapça ve Farsçada bu isim genellikle bir Pycnonotus türünün, en yaygın olarak da Pycnonotus barbatus’un adıdır.

Zabun ne demek TDK?

Zebun hem kendi başına hem de “zebun olmak”, “zebun olmak” ve “zebun kalmak” gibi ifadeler olarak kullanılır. Türk Dil Kurumu, kelime bilgisinin ana kaynaklarından biridir. Zebun tanımının TDK sözlüğündeki anlamı, güçsüzleşmek ve iktidardan düşmek anlamına gelir.

Beyat etmek ne demek?

Bi’at (Arapça: بَيْعَة), Peygamber’e bağlılık yemini etmek ve Kur’an’da anlatıldığı gibi sadakat yemini etmek anlamına gelir. Bey’at kelimesi, Arapçada “satmak” ve “satın almak” anlamına gelen bey’ kelimesiyle aynı kökten gelir.

Bısık ne demek?

Pişik nedir? Pişik genellikle vücudun hava almayan, kıvrımlı bölgeleri çeşitli nedenlerle ıslak veya nemli kaldığında ortaya çıkar. Pişik, cildin iltihaplanmasına ve sağlıklı ve esnek yapısının bozulmasına neden olan bir kızarıklık ve döküntüdür.

Ebter ne demek Osmanlıca?

Arapça kökenli bir kelime olan ebter, Kevser Suresi’nde geçmektedir. Kelimenin ilk anlamı kesiktir. Ebter kelimesi mecazi olarak eksik ve kesin olmayan anlamında da kullanılır.

Banuh ne demek?

Soylu ve şerefli kadınlara verilen unvan: “Şah Bânû.”

Besâ ne demek?

Besa (“şeref sözü”) Arnavut kültürel bir ilkedir ve “sözünü tutmak” ve “şeref sözü” anlamına gelir, sıklıkla “inanç” veya “yemin” olarak çevrilir.

Abgun ne demek Osmanlıca?

(Farsça āb-gūn, āb “su” ve gūn “renk”) Suyun rengi, mavi, gök mavisi: Bir zamanlar bu charh-ı âbgûn / Geh ser-efrâz vü geh ser-nigûn (Ahmedi) kimin içindi.

Ne anlama gelir TDK?

Türk Dil Kurumu (TDK), 12 Temmuz 1932’de Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türkçeyi incelemek ve Türk dilinin gelişimi için çalışmak amacıyla kurulan bir kurumdur. Türkiye’nin başkenti Ankara’da bulunan kurum, Türk dili üzerine çalışmaların yürütüldüğü ve yayınlandığı bir merkezdir.

Jenerik ne demek kısaca?

Krediler, bir filmin başında veya sonunda yer alan tanıtım metinleridir. Bazen film başladıktan sonra gösterilir ve olay örgüsüne kısa bir giriş sağlar. Filmin ismine ek olarak, krediler oyuncular ve yapımda yer alan kişiler ve kuruluşlar hakkında bilgi sağlar.

Beran ne demek TDK?

Beran ismi Farsça kökenlidir. TDK kayıtlarında; Sağlam, zeki ve kadifemsi olarak kabul edilir. Türkçe sözlüklerde sıkça geçen Beran ismi, güçlü, zeki ve kriz yönetim becerisine sahip olma gibi kişilik özelliklerine sahiptir.

Bön TDK ne demek?

Salak, akıl hastası, aptal, budala, saf; ya da eskiden “bir şeye aşırı düşkün olmak” anlamına gelen Arapça kökenli bir kelime (TDK).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir