İçeriğe geç

1 Temmuz Resmi Tatil Mi

1 Temmuz neden resmi tatil?

Bu nedenle her yıl 1 Temmuz’u “Denizcilik ve Kabotaj Günü” olarak kutluyoruz. Osmanlı İmparatorluğu’nun teslimiyet kapsamında yabancı gemilere verdiği kabotaj ayrıcalığı, 1923’te Lozan Antlaşması ile kaldırıldı. 20 Nisan 1926’da kabul edildi.

Resmi tatiller hangileri?

Resmi tatiller; Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk’ü Anma Günü, Gençlik ve Spor Bayramı ve Zafer Bayramı. Dini bayramlar ise Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı’dır. Diğer tatiller ise Yılbaşı, Emek ve Dayanışma Günü ve Demokrasi ve Milli Birlik Günü’dür.

Temmuz ayında resmi tatil kaç gün?

2024 TatilleriTatil adıTarihSüreSüreKurban Bayramı* 15 Haziran – 19 Haziran4,5 gün15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü15 Temmuz1. gün30 Ağustos Zafer Bayramı30 Ağustos1. gün29 Ekim Cumhuriyet Bayramı* 28 Ekim – 29 Ekim1,5 gün5 satır daha

2024 resmi tatiller hangi gün?

Tatiller1 Ocak 2024 Yılbaşı … 9 – 12 Nisan 2024 Ramazan Bayramı … 23 Nisan 2024 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı … 1 Mayıs 2024 Emek ve Dayanışma Günü … 19 Mayıs 2024 Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı … 15 Temmuz 2024 Demokrasi ve Milli Birlik Günü … 30 Ağustos 2024 Zafer Bayramı … 29 Ekim 2024 Cumhuriyet Bayramı

1 Temmuz ne günü?

Denizlerimizin özgürlüğünün ve bağımsızlığımızın simgesi olan bu önemli günü coşkuyla kutluyoruz.

1 Temmuz’da ne bayramı var?

1 TEMMUZ GEMİ VE KABOTAJ FESTİVALİ’NİZ KUTLU OLSUN.

Özel sektör resmi tatilde çalışır mı?

Çalışanların resmi tatillerde çalışması zorunlu değildir. Ulusal ve resmi tatillerde çalışanların çalıştırılabilmesi için yazılı onaylarının alınması veya imzalanan iş sözleşmesinde veya toplu iş sözleşmesinde çalışacaklarına dair hüküm bulunması gerekir.

Resmi tatil kimleri kapsıyor?

İdari izin sadece 657 sayılı Kanuna tabi memurlar için geçerli olduğundan, memurlar, devlet sanatçıları, belediye memurları ve devlet temsil sanatçıları 9 günlük izinden yararlanacak. Özel sektörde çalışanlar bu olanaktan yararlanamayacak.

1 yılda kaç tane resmi tatil var?

Yılda toplam 16 adet resmi tatil bulunmaktadır.

15 Temmuz tatil mi?

15 Temmuz resmi tatil mi? 15 Temmuz, Demokrasi ve Ulusal Birlik Günü resmi tatildir. 2025’te Salı, 15 Temmuz’a denk geliyor. Bu nedenle, 15 Temmuz 2025 Pazartesi günü bir günlük tatil olacak.

30 Ekim okullar tatil mi?

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Başbakanlığın kamu hizmetindeki memurlara yönelik idari izinli sayılmalarına ilişkin genelgesi uyarınca, 26. yasama döneminde yapılacak genel seçimler sonrası okulların eğitime hazırlanması amacıyla 30 Ekim Cuma ve 2 Kasım Pazartesi günleri okullarımız tatil edilecektir” dedi.

31 Ekim okullar tatil mi?

“30 Ekim Pazartesi günü okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimimizi bir gün süreyle kapatmaya karar verdiğimizi bildirmek isterim. 31 Ekim Salı günü tatil yoktur.” Okullar aynı saatlerde mevcut faaliyetlerine devam edecektir.

15 Temmuz 2024 resmi tatil mi?

15 Temmuz: 15 Temmuz, 2024 yılında bir günlük tatil olup, Pazartesi gününe denk geliyor. 30 Ağustos: Zafer Bayramı bir günlük tatildir. 30 Ağustos, 2024 yılında bir Cuma gününe denk geliyor.

30 Ağustos tatil mi?

30 Ağustos tatil mi? 30 Ağustos Zafer Bayramı bu yıl cuma gününe denk geliyor. Resmi tatil olan 30 Ağustos Zafer Bayramı bir iş gününe denk geldiğinden, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan vatandaşlar bir günlük tatil yapıyor.

1 Mayıs tatil mi?

1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs, Emek ve Dayanışma Günü, bu yıl Çarşamba gününe denk geliyor. Yasaya göre, Çarşamba, 1 Mayıs bir günlük tatildir ve kamu kurumları, bankalar ve bazı kuruluşlar bir gün boyunca çalışmayacaktır.

Kabotaj Bayramı neden 1 Temmuz?

1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren “Kabotaj Kanunu” bu alandaki en önemli adımlardan biriydi. Bu kanunla, Türkiye limanlarında ve karasularında gemi işletmeciliği ve deniz taşımacılığı tamamen Türk vatandaşlarına ve Türk bayrağı taşıyan gemilere bırakıldı.

Kabotaj Kanunu neden kaldırıldı?

Yabancı devletler, Türk donanmasının nitelik ve nicelik bakımından yetersizliği, uluslararası düzeyde hizmet sunulamaması, devlet düzenleme ve yasalarının bulunmaması gibi nedenleri öne sürerek Lozan’da kabotaj hakkının kullanılamayacağını ileri sürmüşlerdir.

1 Temmuz Deniz Bayramı resmi tatil mi?

Hayır, Kabotaj Günü resmi tatil değildir. Her yıl 1 Temmuz’da kutlansa da normal bir çalışma günü olarak kabul edilir. Kabotaj Günü’nde resmi kurumlar ve özel sektör normal çalışma saatlerine devam eder.

1 yılda kaç tane resmi tatil var?

Yılda toplam 16 adet resmi tatil bulunmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir